Maxime Oosten

Maxime Oosten en Milan Teekens opgenomen in young driver program Lamborghini Super Trofeo

De kwaliteiten van de jonge coureurs Maxime Oosten (16) en Milan Teekens (17) zijn ook over de grens niet ongemerkt voorbij gegaan. Giorgio Sanna, hoofd van Lamborghini Motorsport in Italiƫ, zag de prestaties van het jonge duo tijdens enkele testdagen in Spanje en wil Oosten en Teekens graag opnemen in het Lamborghini young driver program. Die droom wordt nu voor de jonge rijders werkelijkheid en tijdens de Gamma Racing Day werd hun nieuwe Lamborghini Super Trofeo feestelijk onthuld.

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Mazda MX-5 Cup bezochten Milan Teekens en Maxime Oosten het Spaanse circuit van Almeria voor een testdag in een Porsche 991 GT3. Hoewel zij nog nooit eerder in deze auto en op deze baan gereden hadden, waren beide al na tien ronden sneller dan de ook aanwezige Porsche fabriekscoureur.

Johan Kraan, teammanager van Oosten en Teekens in de Mazda MX-5 Cup, zag de videobeelden die op Almeria gemaakt waren en was onder de indruk. “Ik ken de jongens natuurlijk goed en weet dat ze uitzonderlijke talenten zijn. Maar dit overtrof mijn verwachtingen. Als talentscout van Lamborghini liet ik de beelden daarom zien aan Giorgio Sanna. Die was direct razend enthousiast en nam een videoboodschap op om Milan en Maxime uit te nodigen in de fabriek in ItaliĆ«. Lamborghini is de enige fabriek die investeert in rijders, de beste coureur in het young driver program krijgt het budget om te gaan rijden in een GT3 kampioenschap. Dit leek ons een mooie kans en dus zijn we op de uitnodiging van Sanna ingegaan.”

Onder begeleiding van beide vaders en Kraan reisden Oosten en Teekens naar Lamborghini in Bologna. Daar werd het enthousiasme van alle betrokkenen nog groter en in juli volgde een test in de Lamborghini van Target Racing op het circuit van Vallelunga, 20 kilometer ten noorden van Rome. Al snel reden zowel Oosten als Teekens dezelfde rondetijden als de andere Super Trofeo-rijders en aan het einde van de middag waren ze zelfs een halve seconde sneller. “Het is heel gek, maar Maxime en ik zijn zo aan elkaar gewaagd dat we altijd vrijwel dezelfde rondetijden rijden. Het scheelt hoogstens een tiende”, lacht Milan Teekens.

Om op zeker te gaan besloten vaders Hielke Oosten en Pascal Teekens de objectieve mening van een ervaren driver coach te vragen om te weten of hun zonen echt talentvol zijn. Jaap van Lagen werd bereid gevonden om beide rijders op TT Circuit Assen in de Mazda MX-5 aan de tand te voelen en na flink wat kilometers bevestigde de ervaren rijders coach wat iedereen graag wilde horen. “Milan en Maxime zijn allebei erg snel. Maar waar ik aan kan zien dat ze echt talent hebben is de wijze waarop ze progressie boeken. Wanneer ik ze iets uitlegde konden ze dat de volgende ronde direct zelf toepassen en dat bleven ze vervolgens ook doen. Ze zijn erg leergierig en willen zichzelf ook verbeteren. Dus ik heb er vertrouwen in dat ze beide ver kunnen komen in de autosport.”

Na dit gedegen vooronderzoek en met alle informatie op zak konden de plannen voor 2021 eindelijk gesmeed worden. En zo werd, tot grote verbazing van Maxime en Milan, de Lamborghini al tijdens de Gamma Racing Day op Assen onthuld. In de Lamborghini Super Trofeo rijden zij samen op de auto. “Elk evenement zijn er twee races van 50 minuten met elk een kwalificatiesessie voor elke race. We doen beide een kwalificatie en starten dan ook in deze race. Na de pitstop wisselen we, zodat we beide dezelfde tracktime hebben”, legt Maxime Oosten uit.

Op dit moment wordt nog bekeken of het mogelijk is om de laatste race van dit seizoen, op 14 en 15 november op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk, al mee te rijden om ervaring op te doen.

Milan Teekens en Maxime Oosten kunnen niet wachten om achter het stuur van hun nieuwe Lamborghini plaats te nemen. Maar eerst moeten beide zich nog concentreren op de Mazda MX-5 Cup, want daarin zijn beide titelkandidaat.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén