Maxime Oosten

Spa Euroraces vallen in het water

De voorbereidingen op mijn tweede race in de V-Max BMW M2 Cup waren helaas van korte duur. Een grote wolkbreuk op vrijdagmiddag zorgde voor zoveel water en modder op de baan, dat de baan beschadigd werd en organisatie niet anders kon dan het evenement afgelasten.

Het regent natuurlijk wel vaker in de Belgische Ardennen, maar wat er nu gebeurde was echt bizar. Het water stroomde op het rechte eind richting Eau Rouge tussen de vangrails door de baan op en er kwam zoveel water, modder en stenen op de baan dat de baan instabiel werd. Het wegdek werd omhoog gedrukt en dus kon er het hele weekend niet mee geracet worden.

Echt heel jammer, want ik had mijn zinnen gezet op een goede kwalificatie en races. In de eerste vrije training op vrijdag, voor de wolkbreuk, zag het erg goed uit.

De volgende races in de VRM BMW M2 Cup zijn op 17 en 18 juli op Circuit Zolder. Gelukkig kan ik voor die tijd nog een keer rijden in de Lamborghini Super Trofeo. Op Circuit Zandvoort rijden Milan en ik weer twee races en daar willen we natuurlijk goed voor de dag komen!

Groet,
Maxime 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén