Maxime Oosten

TWEEDE PODIUM IN TWEEDE FANATEC GT WORLD CHALLENGE ASIA RACEWEEKEND

Maxime Oosten kwam afgelopen weekend wederom in actie in de Fanatec GT World Challenge Asia. Twee weken terug pakte hij een derde plek op de Fuji International Speedway en afgelopen weekend kwam de jonge Fries in actie op het circuit van Suzuka. Het weekend werd afgesloten met een tweede podiumplek in de Silver-Am klasse.

Race 1 op zaterdag wordt aangevangen vanaf de 26e startplek algemeen en 9e plek in de Silver-Am klasse. Teamgenoot Ruan Cunfan is de startende rijder voor de eerste race. Na een rondje heeft hij al zes plekken goed gemaakt. Tot aan de pitstop blijft Ruan Cunfan rond de twintigste plek rijden alvorens hij vanachter de safety car de pitstraat inrijdt.

De call om direct na het opengaan van het pitwindow naar binnen te duiken pakt goed uit voor Team KRC. Er worden vier plekken gewonnen waardoor Oosten de race herstart vanaf plek 17 algemeen en P7 in de klasse. Het veld zit lekker dicht op elkaar en Oosten kan direct in de aanval om plekken goed te maken. “Na de herstart zat ik meteen vol in het gevecht met de rijders om mij heen en het was echt knokken om plekken te winnen.” Uiteindelijk lukt het Oosten om door te stoten naar plek 14 als voor de tweede keer de safety car op de baan komt.

Met nog 8 minuten te gaan wordt het veld weer losgelaten. Maxime Oosten weet in de laatste minuten nog vijf plekken te winnen, waardoor de #89 BMW als negende algemeen en vierde in de klasse binnenkomt. “De pace was echt top deze race. Het was jammer dat we net iets te ver naar achter zaten, anders hadden we zeker het podium kunnen halen. Starten op P26 en eindigen op P9 algemeen is een prima resultaat. De laatste minuten heb ik echt genoten van alle actie op de baan.”

Op zondag start Oosten een stukje verder van voren. Hij kwalificeert als achtste algemeen en tweede in de klasse. Bij de start behoudt Oosten zijn achtste plek en vindt hij aansluiting bij de Mercedes voor hem. Tot een inhaalpoging komt het nog niet, want net als tijdens de race op zaterdag komt de safety car op de baan. Na een kwartier wordt het veld weer losgelaten en Oosten zet de aanval in op de rijders voor hem. Op de baan haalt hij er nog twee in voordat hij het stuur overdraagt aan zijn teamgenoot. In de resterende 25 minuten komt Ruan Cunfan onder druk te staan van de rijders achter hem. De Chinees weet stand te houden en komt als vijfde over de eindstreep. De mooie klassering levert een tweede plek in de Silver-Am klasse op. “Vandaag was weer een goede performance. De auto voelde goed aan en ik kon lekker meekomen met de jongens voor mij. Helaas reed ik een groot deel van mijn stint achter de Safety Car, want ik denk dat ik nog wel een stuk verder naar voren had kunnen komen. Ik ben blij met de tweede plek in onze categorie. Dat is een mooie beloning voor het harde werken van het team.”

Verder Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén