Maxime Oosten

PODIUMPLEK IN OOSTENRIJK

Maxime Oosten heeft een lastig raceweekend op de Red Bull Ring afgesloten met een podiumplek in Race 2. De race, die door een rode vlag vroegtijdig werd afgevlagd, leverde Oosten en teamgenoot Leon Köhler een derde plek op. Daarmee handhaaft het FK Performance duo zich op de tweede plek in de kampioenschapsstand.

De vrije trainingen op vrijdag vielen door de hevige regenval letterlijk en figuurlijk in het water. Door de vele regenonderbrekingen konden Oosten en Köhler niet het programma afwerken zoals vooraf gehoopt. De momenten dat ze wel op de baan te vinden waren, was het niet naar tevredenheid. “De vrijdag was een trage start van ons weekend. Veel regenonderbrekingen en op de baan waren we ver verwijderd van waar we wilden zijn qua tijd en pace.”

Zaterdagochtend ziet de wereld er nog niet heel veel beter uit voor Oosten in de #54  BMW M4 GT3, want in de kwalificatie komt Köhler niet verder dan een negende startplek. Een lastige race kondigt zich dan al aan voor het duo. Bij de start weet Leon Köhler nog wel wat posities goed te maken, maar op racepace komt de BMW tekort. Als Oosten het stuur overneemt zijn de podiumplekken al uit zicht verdwenen en wordt het vooral schade beperken. Uiteindelijk eindigt Oosten de race op de plek waar Köhler hem aanving, plek 9. Een teleurstellend resultaat voor het rijderspaar dat nog vecht voor de titel in de ADAC GT Masters. “De eerste race verliep een stuk stroever als we hadden gedacht. We waren vandaag een van de langzaamste auto’s op de baan en daardoor konden we de goede start van Leon geen vervolg geven. We hebben alles gegeven en uiteindelijk resulteerde dat in P9, waar we dan toch nog een soort van tevreden mee mogen zijn.”

Zondagochtend is de stemming in het FK Performance kamp wat optimistischer. Er is hard gewerkt om de auto te verbeteren en dat komt er al uit tijdens de kwalificatie. Maxime weet in de BMW de derde tijd te noteren. Een prima uitgangspunt voor de race van zondagmiddag. Bij de start is Oosten goed weg en kijkt hij aan de binnenkant of hij plek twee in de race over kan nemen. Dat lukt helaas net niet, want de dreiging komt van achteren. Op het lange rechte stuk staat Oosten onder druk van de Mercedes achter hem, maar die aanval weet hij af te slaan. In het vervolg van zijn stint weet Oosten zich te handhaven op P3. Als alle pitstops geweest zijn ligt Köhler op podiumkoers, maar de druk van achteren wordt opgevoerd. Met nog zeven minuten op de raceklok wordt de race stilgelegd door een rode vlag na een harde crash. De race wordt daarna niet meer herstart en daardoor neemt Oosten toch nog een podiumplek mee naar huis. “Na de race van zaterdag is deze derde plek vandaag een hele verbetering. Het is positief dat we de auto een heel stuk hebben kunnen verbeteren. Deze derde plek is een beloning voor al het harde werk van het team.”

Deelname van Maxime Oosten aan de ADAC GT Masters wordt mede mogelijk gemaakt door Ekris, Veno woodflooring, Effektief, Soldeck poolcovers, rowood, TracPartz en BTR Logistics

Verder Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén