Maxime Oosten

Maxime Oosten heeft het autosportvirus niet van een vreemde

Toen Maxime Oosten vijf jaar oud was kreeg zijn vader Hielke een verjaardagscadeau dat grote invloed op zijn leven zou hebben. Zijn moeder gaf zijn vader namelijk een cursus om zijn racelicentie te behalen en daarmee werd de basis voor deze zeer actieve Friese autosportfamilie gelegd.Na het behalen van de licentie had Hielke meteen de smaak te pakken. Hij ging rijden in de Zilhouette Cup van de ACNN en de kleine Maxime ging altijd mee naar het circuit. Al snel werd Maxime een soort mascotte van de ACNN-coureurs.

Mooie vriendschap

Maxime begon met karten, maar was al snel toe aan een volgende stap. Hij had in de karts een mooie vriendschap opgebouwd met de één jaar oudere Milan Teekens en Hielke had een goede klik met vader Pascal Teekens.

Zodra Maxime oud genoeg was om zijn racelicentie te behalen ging hij op cursus en werd er gezocht naar een geschikte raceklasse om beide jongelingen te laten starten.

Geschikte auto

De BMW Zilhouette van Hielke was natuurlijk een zeer geschikte auto om Maxime en Milan te laten beginnen en het format van de Supercar Challenge paste hen prima. Met alleen kartervaring en een eerste gereden wedstrijd tijdens de Nieuwjaarsrace 2019 stond Maxime op Magny-Cours voor het eerst aan de start van een race in de Supercar Challenge. Dat ging direct goed, samen met Milan won hij beide races. En dat was geen toevalstreffer, want met 7 overwinningen en in totaal 13 podiumplaatsen uit 14 races werden Maxime en Milan glansrijk kampioen in de Supersport 2 divisie..

Draai vinden

In de Supercar Challenge is Milan zijn teamgenoot, maar beide rijden ze ook in de Mazda MX-5 Cup en dan zijn ze concurrenten. In de eerste races moest Maxime even wennen aan de MX-5, maar gaandeweg het seizoen vond hij zijn draai en ging het steeds beter. Zodanig zelfs dat hij in de allerlaatste race de junior titel voor rijders onder de 24 jaar wist te behalen.

Tweevoudig kampioen

Met twee titels in zijn debuutjaar betekende 2019 voor Maxime Oosten een schitterende start van zijn autosportcarrière. “Ik kan niet wachten om weer achter het stuur te zitten”, kijkt Maxime reikhalzend uit naar wat 2020 hem gaat brengen.


2017Chrono NK 4 takt RK1

2018Chrono NK 2-takt Rotax max junior
EU racelicentie behaald bij de ACNN in november

2019Winter Endurance Kampioenschap Nieuwjaarsrace
5e plaats samen met Milan Teekens in BMW Silhouette
ACNN – DTCC Assen, 2x overwinning met BMW Silhouette
DSC – Kampioen Supersport 2 met BMW Silhouette

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén