Maxime Oosten

Twee keer tweede tijdens het Spa Racing Festival

We hebben nu dan toch eindelijk in de BMW M2 kunnen racen op Spa-Francorchamps. We waren er al in juni, maar toen regende het zo hard dat de baan beschadigd was en het evenement werd afgelast. Erg jammer, want ik was erg benieuwd hoe de BMW M2 het zou doen op Spa. En dat viel zeker niet tegen!

Tijdens het Spa Racing Festival reden we op zondag twee races van een uur. Helaas weer samen met de Supercar Challenge en dat maakt het wel lastig. Met 7 km is Spa wel een lange baan, maar er zitten veel coureurs tussen die niet zo snel zijn en moeilijk te passeren zijn.

In de vrije trainingen stond de auto niet echt op de juiste afstelling, want het was veel kouder dan we verwacht hadden. In de kwalificatie op zaterdagmiddag ging het echter prima, ik reed de tweede tijd voor de eerste race en mijn tweede tijd was goed voor poleposition in race 2.

In de eerste race had ik een goede start, maar ik merkte al snel dat ik op de rechte stukken wat topsnelheid miste ten opzichte van de andere BMW’s. Ik viel daardoor terug naar de vierde positie. In de laatste ronde tikte Kelvin Snoeks in een poging de kop over te nemen raceleider Colin Caresani van de baan en daardoor vielen beide uit. Echt pech voor Colin, maar zo werd ik toch nog tweede.

Na de race bleek ik achter een lekke schokbreker te hebben en die werd voor de start van race 2 vervangen. Ik ging deze race vanaf de mooiste plek van start en ook nu was ik goed weg. De lekke schokbreker was vervangen, maar nu bleek de verhouding met de drie andere schokbrekers niet meer te kloppen, want ze hadden alle vier vervangen moeten worden. Het gevolg was dat ik veel last had van onderstuur en ik kon de koppositie niet vasthouden. Ik heb gevochten voor wat ik waard ben, maar kwam deze race als vierde over de finish en dat is niet waarop ik gehoopt had.

De wedstrijdleiding oordeelde dat twee rijders voor me bestraft werden omdat ze te vaak buiten de witte lijnen hadden gereden en daardoor werd ik ook deze race toch als tweede geklasseerd. Zo zie je maar dat het loont om netjes te rijden!

Met deze tweede tweede plaatsen ben ik nu opgeklommen naar de derde plek in het tussenklassement, met nog steeds de titel in zicht. Helaas ben ik de laatste twee races verhinderd omdat ik dan met Milan in de Lamborghini Super Trofeo rijdt op Misano in Italië. Het is natuurlijk jammer dat deze twee evenementen tegelijk zijn, maar dat wist ik van tevoren. Ik ben wel heel tevreden dat ik dit seizoen mee kan strijden om het kampioenschap in de VRM BMW M2 Cup, dat geeft aan dat ik ook dit jaar weer enorm veel progressie heb geboekt.

Nu gaan we ons voorbereiden op de Lamborghini Super Trofeo in Italië, daar kijk ik ook weer enorm naar uit!

Groet,
Maxime

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén