Maxime Oosten

Tweede in Lamborghini Super Trofeo op Misano

Op het Italiaanse circuit van Misano hebben we vier races gereden in de Lamborghini Super Trofeo. Twee races voor het Europees kampioenschap en twee voor het Wereldkampioenschap. Een prachtige evenement, waar we een week lang hebben getest, gekwalificeerd en geracet  met de beste Lamborghini coureurs ter wereld. In de eerste race werden we tweede en dat is natuurlijk een fantastisch resultaat. Helaas ging het ons in de andere drie races minder goed af, want we zijn drie keer uitgevallen.

We kwamen op maandag aan in Misano, want dit evenement werd er veel getest. Dat ging voor ons echt prima, alles zag er positief uit want onze snelheid was goed genoeg om met de top mee te kunnen. We gingen dus vol vertrouwen de kwalificaties in.

In de kwalificatie voor de eerste Europese race werd ik zesde, dezelfde positie als waarop Milan de tweede race mocht beginnen. Voor de race in het Wereldkampioenschap kwalificeerde ik me als vijfde en Milan als elfde. Natuurlijk wil je altijd verder naar voren starten, omdat het in deze klasse niet makkelijk is om in te halen. Maar dit is ons eerste jaar in zo’n auto is en de meeste rijders hebben jarenlang ervaring, dus mogen we niet klagen.

Ik begon de eerste race supergoed, want ik schoot meteen door naar de vierde plek. Danny Kroes had net een betere lijn en kon me terugpakken, maar ik lag vijfde en had dus een plek gewonnen. Ik kon het tempo van de kopgroep goed volgen, maar voor me werden geen fouten gemaakt en inhalen lukte niet. Dus ik gaf de Lambo in vijfde positie over aan Milan. Misano heeft best heftige kerbstones en twee rijders voor Milan kregen een lekke band, waardoor hij derde lag. Hij kon ook nog iemand passeren en zo werden we deze race tweede, een topresultaat.

In de tweede Europese race ging Milan van start. Hij had in de eerste ronde contact met een andere rijder, waardoor de voorwielophanging was afgebroken. Ontzettend jammer, want de race was meteen voorbij en ik kon dus niet meer rijden.

In de eerste race voor het Wereldkampioenschap begon ik als vijfde en die positie kon ik mijn hele stint vasthouden. Milan nam het stuur over en kon de vijfde plaats ook vasthouden, maar in de laatste ronde sloeg het noodlot toe. Hij kreeg een klapband en dus vielen we ook deze race uit.

De tweede en laatste race van het seizoen zou het dan moeten gebeuren. Maar ook nu kwam ik niet aan rijden toe. Milan was gestart als elfde en klom snel op naar voren. Toen hij de nummer zes wilde inhalen kwam hij in contact met Daan Pijl en daarbij beschadigde hij de voorbumper. Opnieuw een uitvalbeurt voor ons dus.

Al met al maakt de tweede plaats in de eerste race wel wat goed, maar dat ik twee races niet heb kunnen rijden is wel zuur. Maar ook dat is racen, het is niet anders!

De komende maanden ga ik kijken wat we volgend seizoen gaan doen. Natuurlijk blijf ik wel simracen, maar ik ga me ook op school en mijn stage concentreren.

Groet,
Maxime

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén