Maxime Oosten

GT3-droom komt uit met deelname aan 24 uur van Spa

Voor Maxime Oosten vallen dit seizoen veel dingen op z’n plek. In de BMW M2 CS Racing Cup Benelux is de 18-jarige Fries zeer dominant leider in het klassement, in de Duitse BMW M2 Cup staat hij tweede en won hij de laatste twee races. Met deelname aan de 24 uur van Spa in een BMW M4 GT3 gaat voor Maxime Oosten een jongensdroom in vervulling. “Dit had ik niet verwacht! Racen in een GT3 in een 24-uursrace staat op mijn bucketlist. Dat ik nu deze unieke kans krijg, op Spa en ook nog bij een topteam is fantastisch,” zegt Maxime Oosten met een brede glimlach.

“Ik ben erg blij om aan te kondigen dat ik dit jaar zal deelnemen aan de 24H of Spa! Samen met het Amerikaans/Canadese team Samantha Tan Racing en mijn teamgenoten Samantha Tan, Nick Wittmer en Harry Gottsacker zullen we op 30 en 31 juli 24 uur racen op Spa-Francorchamps,” is Oosten enthousiast.

Het contact met Samantha Tan Racing is ontstaan via Bas Koeten Racing, het Nederlandse team waarmee Oosten succesvol is in de BMW M2. Jelle Koeten legt uit: “Wij zijn in januari 2021 in contact gekomen met Samantha Tan Racing tijdens de 24 uur van Dubai. Zij willen zowel in Amerika en Canada als in Europa endurance races rijden. Ze zochten onderdak voor hun BMW GT4, waarmee ze in Europa rijden en we hebben daar in Dubai goede afspraken over gemaakt.”

De samenwerking beviel beide teams zo goed dat die al snel werd uitgebreid. Jelle: “We mochten ook de preparatie van de GT4 doen en medio 2021 kondigde STR aan dat zij twee BMW M4 GT3’s hadden gekocht voor de 24 uurs races in 2022. Wij hebben deze auto’s in december 2021 opgehaald bij BMW in München en ze direct verscheept naar Dubai voor deelname aan de 24 uursrace. Inmiddels verzorgt Bas Koeten Racing de logistiek, preparatie en equipment voor Samantha Tan Racing aan deze kant van de oceaan. Daarnaast doen wij samen met de STR-crew de track support.”

Omdat de drie coureurs van Samantha Tan nog nooit op het circuit van Spa-Francorchamps hadden gereden vroegen zij Bas Koeten of ze iemand kenden om hen daar te begeleiden. Maxime Oosten reed in 2020 op Spa in de Porsche Supercup, in 2021 in de Lamborghini Super Trofeo Europe en hij is inmiddels zeer succesvol in de BMW M2. Een logische keuze dus om STR op Spa te begeleiden, mede omdat zij de test op 7 juli ook in een BMW M2 van Bas Koeten gingen rijden. “Het is zo kort voor de 24 uur van Spa niet toegestaan om daar in de GT3 te testen, dus hebben wij twee BMW M2’s voor hen naar Spa gebracht,” vertelt Jelle Koeten.

Oosten bleek voor Samantha Tan een zeer waardevolle instructeur. Hij liet in de BMW M2 zien welke rondetijd in deze auto mogelijk is en daarvan waren de drie STR-rijders zo onder de indruk dat zij dezelfde dag nog Oosten in hun team opnamen als vierde rijder voor de 24 uur van Spa. “Het was een ongelofelijke mooie dag. We hadden een enorm goede klik en ik ben echt dolblij dat ik deze prachtige kans van hen heb gekregen.”

Samantha Tan, coureur en mede-eigenaar van STR: “De 24 Hours of Spa is het grootste race-evenement waar wij ooit aan hebben deelgenomen en ik ben erg trots één ​​van de 65 GT3-auto’s te zijn die voor het evenement zijn ingeschreven. Na een succesvol endurance-raceseizoen vorig jaar en een historische overwinning in de 12H of Mugello, kijken we ernaar uit te strijden tegen enkele van de beste coureurs en teams ter wereld. Het wordt een zware race, maar we hebben nu een zeer sterk team en ik verwacht dat we zeer competitief zijn.”

Maxime Oosten kan zijn geluk niet op: “Racen in een BMW M4 GT3 in een endurance race op Spa is voor mij echt een droom die uitkomt. Ik wil iedereen die dit mogelijk maakt ontzettend bedanken. Natuurlijk mijn ouders, mijn team Bas Koeten Racing die het vertrouwen in mij hebben en uiteraard ook Samantha Tan Racing die mij deze kans geven. Ik zal mijn uiterste best doen en alles geven om een goed resultaat neer te zetten voor ons team. Ik kan niet wachten om in de BMW M4 GT3 te rijden!”

Alle betrokken partijen (Samantha Tan Racing, Bas Koeten Racing en Maxime Oosten) leggen de lat jaarlijks hoger. Deelname aan 24 Hours of Spa is hier een duidelijk voorbeeld van.

Deelname van Maxime Oosten aan de 24 uur van Spa wordt mede mogelijk gemaakt door De Beier/Ekris, Dok 23, Groningsepanden, Orlimex, Veno woodflooring en Soldeck.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén