Maxime Oosten

JONGSTE DEELNEMER MAZDA MX-5 CUP MAXIME OOSTEN JUNIOR-KAMPIOEN

De titelstrijd in de Junior Cup, voor rijders tot en met 24 jaar oud, bleef tot de laatste meters ontzettend spannend. In de allerlaatste race konden op TT Circuit Assen nog drie rijders junior-kampioen van de Mazda MX-5 Cup worden. Werd het de leider in het junior-klassement Max de Bruijn, nummer twee Dominique Kraan of toch nog nummer drie Maxime Oosten? Een hectische race waarin van alles gebeurde bracht uiteindelijk Oosten, nota bene met 15 jaar de jongste deelnemer, de eerste Junior-titel.Maxime Oosten maakte dit seizoen, na twee jaar karting, zijn autosportdebuut in de Mazda MX-5 Cup. Dat was even wennen voor de pas 15-jarige inwoner van het Friese Beetsterzwaag, want aan het begin kon hij zijn draai nog niet vinden in de Mazda MX-5. Elke race ging het echter beter en tijdens de Gamma Racing Day viel alles ineens op zijn plek.De snelle leercurve die Maxime meemaakte zorgde ervoor dat hij elke race wat dichter bij de klassementsleiders Max de Bruijn en Dominique Kraan kwam. Max had bij aanvang van de Finaleraces op Assen met 163 punten de beste papieren, twee punten meer dan Dominique en drie meer dan Maxime.De allerlaatste race van het eerste seizoen in de Mazda MX-5 Cup werd een regelrechte thriller. Dominique viel uit, Max scoorde geen punten en Maxime won de race in de Junior Cup, waarmee hij als jongste deelnemer de verrassende kampioen werd.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén