Maxime Oosten

Tevreden over openingsraces VRM BMW M2 Cup op Circuit Zandvoort

Het eerste raceweekend in de VRM BMW M2 Cup zit er op en ik kijk met een goed gevoel terug. Tweemaal een zesde positie in dit sterke veld is absoluut een goed resultaat voor mijn debuut.

Ik had natuurlijk gehoopt op een plek in de top 3, want in de vrije trainingen werd ik tweede en vierde. Op de vrijdag reed ik tijdens een test zelfs de snelste rondetijd van het hele weekend. Maar in deze klasse is de competitie echt enorm close, er zijn zeker tien teams die naar het podium kunnen rijden. En volgende races zullen daar nog meer BMW’s bij komen is ons al verteld.

Wat ik geleerd heb is dat ik niet te lief moet zijn. Omdat het races zijn van een uur wilde ik voorzichtig beginnen, zeker onder de moeilijke omstandigheden op de nog vochtige baan. Maar de concurrentie was absoluut niet voorzichtig, waardoor ik na de start wat plekken verloor. Gelukkig kon ik me in beide races wel weer naar voren knokken. Als ik meteen vol op het gas was gegaan had ik zeker om de podiumplekken gevochten, want mijn rondetijden waren net zo goed als die van de rijders op kop.

De BMW M2 is echt een hele fijne auto. Wel veel zwaarder dan de Mazda MX-5 waarin ik vorig seizoen reed, maar goed vergelijkbaar met de Lamborghini Super Trofeo. Daar heb ik al een paar keer mee kunnen testen, dus dat was een voordeel.

We rijden dit seizoen tweemaal op TT Circuit Assen en daar verwacht ik zeker in de kopgroep mee te kunnen, want dat is echt mijn favoriete circuit. Ook op Spa-Francorchamps moet het heerlijk zijn om in deze auto te gaan racen en ook daar gaan we tweemaal naartoe.

Al met al een erg fijn idee dat ik dit seizoen veel kilometers kan maken. Komend weekend al gaan we naar Monza, waar ik samen met Milan twee races ga rijden in de Lamborghini Super Trofeo. We hebben daar onlangs getest en dat ging echt uitstekend. Wordt spannend om te zien waar we staan in dat veld van 30 Lambo’s.

Uitslag race 1 – V-Max Openingsraces Zandvoort

Uitslag race 2 – V-Max Openingsraces Zandvoort

Een uitgebreid filmverslag van de eerste twee races in de VRM BMW M2 Cup wordt uitgezonden op RTL7 op zondag 25 april om 14 uur.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén