Maxime Oosten

Eerste meters in Lamborghini Super Trofeo op circuit Paul Ricard

Om alvast ervaring op te doen voor volgend jaar hebben Milan en ik op het Formule 1-circuit van Paul Ricard in Frankrijk ons debuut gemaakt in de Lamborghini Super Trofeo.

Vrije trainingen
Dit was de eerste keer dat we in onze eigen Lamborghini Super Trofeo zouden rijden, dus ik had er super veel zin in. Natuurlijk ook een klein beetje gezonde spanning, want het zou onze eerste keer worden op Europees niveau. Toen de auto ingereden was verliep de dag goed en waren we heel druk bezig met de juiste setting en afstellingen voor de auto. We waren zo als zo vaak weer maar een paar tiende van elkaar verwijderd qua rondetijden. Qua racepace zaten we allebei ook goed, de eerste testdag met de Lamborghini was meer dan geslaagd.

We gingen de tweede dag weer in met frisse moed en het was weer een heerlijke dag om te rijden. Deze dag wilden we echt gaan gebruiken om één te worden met de auto. Zo gezegd, zo gedaan, we hebben echt ongelofelijk veel rondjes gereden. Daarna begon het finetunen van de auto en dat lukte prima, op het eind van de dag hadden we een auto die echt goed reed. Dus we gingen gerust het raceweekend in.

De eerste officiële dag van het raceweekend wat tevens ook mijn verjaardag, dus voor mij was het wel een speciale dag. Mijn eerste internationale race op mijn 17e verjaardag. We hadden op deze vrijdag echter geen rustige dag, want we hadden nog twee trainingen en een kwalificatie, dus nog heel veel meters erbij! Beide trainingen zaten we op het randje van de top 10, dus waren we echt heel tevreden.

Milan reed de eerste kwalificatie en eindigde op een super goeie achtste startplek. Ik reed de tweede sessie en eindigde op de zesde positie, dus ik was ook heel tevreden over mijn stint op een opdrogende baan.


Race 1
De eerste race was wel spannend, want natuurlijk stonden we er goed voor en dus zit je direct midden in het gedrang. Milan startte omdat hij de eerste kwalificatie had gereden. De start verliep goed, Milan kon zijn positie mooi behouden, had een rondenlange battle met een andere pro. Dat hield hem echter een beetje op, dus toen de pitwindow open ging kwam hij direct naar binnen. Toen was het mijn beurt en ik kwam op een mooie zesde plek terecht. De pace van de mannen voor mij kon ik mooi bijhouden en we eindigden onze race op een p6. Als we iets langer de tijd hadden gehad zou ik degene voor me ingehaald hebben, want die was duidelijk aan het struggelen. Al met al zeer tevreden met onze eerste Lamborghini Super Trofeo race.

Race 2
Dit was voor mij de allereerste keer om te starten in dit veld. Het is een rollende start en ik mocht van mijn p6 in de quali starten, dus dat gaf goede hoop. Bij de start zat ik er goed bij, maar er gebeurde iets dat je nooit hoopt … ik werd in bocht 1 door de rijder naast me op het natte gedeelte naast de baan gedwongen en spinde. Ik deed maar liefst een 720, dus twee volle rondjes gespind en toen weer door met een behoorlijke achterstand op het veld. Ik besloot mijn banden te sparen voor Milan, want ik wist niet hoe erg ze eraan toe waren. Niet op mijn uiterste rijden dus, maar toch reed ik vanaf p23 terug naar p17. Toen ging de pitwindow open en ging ik naar binnen. Milan nam het stuur over en hij ging als een raket, hij reed vanaf p17 weer terug naar p10. We hadden de pace voor de top 5, maar van fouten leer je. Dit was ons eerste weekend in de Super Trofeo.

Erg veel geleerd en heel erg genoten, dus ik kijk enorm uit naar volgend jaar!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén