Maxime Oosten

Winterkampioen!

De titel is binnen! Samen met Prins Bernhard heb ik het Winter Endurance Kampioenschap 2021-2022 gewonnen. Fantastisch dat het gelukt is, met een tweede plaats in de eerste race en twee overwinningen hebben we iedereen verslagen. Niet alleen in onze eigen divisie, maar zelfs het overall winter kampioenschap. Een prachtige prestatie van ons hele team!


Het Winter Endurance Kampioenschap wordt door CM.com Circuit Zandvoort en de Stichting DNRT georganiseerd na afloop van alle nationale en internationale kampioenschappen. Het kampioenschap start traditioneel met de Zandvoort 500, gevolgd door de Nieuwjaarsrace en wordt afgesloten met de Final 4. De equipe die na drie races de meeste punten heeft gescoord mag zich winterkampioen noemen en die titel is de voorgaande jaren al door vele bekende coureurs gewonnen.

Met een tweede plaats en een overwinning in onze divisie in de twee eerste races wisten we dat een goed resultaat mogelijk goed zou zijn voor de titel. Maar de Final 4 duurt vier uur en natuurlijk kan er tijdens zo’n lange afstandsrace van alles gebeuren.


Dat bleek al direct in de vrije training, want al in mijn eerste ronde spoot er enorm veel water op mijn voorruit. Ik moest heel langzaam naar de pits rijden en daar bleek dat de waterslang eraf was gesprongen. Ons team kon dat gelukkig oplossen en zo konden we ondanks wat tijdverlies aan de kwalificatie beginnen.


Ik wilde oefenen voor komend seizoen om meteen snel te zijn, aangezien je vaak maar weinig tijd hebt om een snelle ronde te rijden. Dat ging prima, in mijn eerste snelle ronden pakte ik de poleposition in onze klasse en daarmee stonden we als vijfde op de startgrid.

Ik mocht deze race als eerste starten. De rijder op poleposition had een slechte start en zo kwam ik na de eerste ronde als vierde algemeen en leider in onze klasse over start-finish. Die positie kon ik mijn hele stint vasthouden tot ik binnen kwam voor de eerste rijderswissel. Precies op het juiste moment, want toen ik de pitstraat inreed kwam er een Code 60 vanwege een incident op de baan, zodat we maar weinig tijd verloren en we onze vierde positie konden vasthouden.


Bernhard reed erg sterk en we konden de leidende positie in onze divisie II de hele race onbedreigd vasthouden. Na vier uur en 127 ronden over Circuit Zandvoort kwamen we als winnaar in de divisie II over de finish en daarmee behaalden we tevens de titel van Winterkampioen 2021-2022.


Ik wil Bernhard ontzettend bedanken voor zijn vertrouwen in mij. Hij is een perfecte en snelle teamgenoot en de Mercedes AMG GT4 is echt een fantastische auto. Ook ons team van Bas Koeten Racing heeft fantastisch werk gedaan met een prima auto en uitmuntende pitstops.

Ik heb in deze endurance races erg veel nuttige ervaring opgedaan die ik zeker de komende jaren en in de rest van mijn carrière goed kan gebruiken!

Groet,
Maxime

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén