Maxime Oosten

Dubbel BMW M2-programma voor Maxime Oosten

Na de positieve ervaringen van afgelopen seizoen met de snelle en krachtige BMW M2 CS gaat Maxime Oosten komend seizoen de titelstrijd aan in twee BMW M2-kampioenschappen. Eerder dit jaar werd bekend dat de 18-jarige Fries het hele seizoen deelneemt aan de Duitse BMW M2 Cup. Een week voor de start van de door V-Max Racing  georganiseerde BMW M2 CS Racing Cup meldt Oosten dat hij ook dit volledige kampioenschap aan de start verschijnt. “Ik heb vorig seizoen enorme progressie geboekt, won zelfs al een race in de BMW M2 Cup en weet dat ik nu elke race voor de winst kan strijden. Mijn doelstelling voor dit seizoen is dan ook minimaal één titel”, is Maxime Oosten vastberaden.   

Van 8 tot en met 10 april begint met de VRM Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort het autosportseizoen voor Maxime Oosten. Nadat hij afgelopen jaar een gecombineerd programma reed in de internationale Lamborghini Super Trofeo, concentreert de jonge Fries zich dit seizoen helemaal op de BMW M2. “Deze auto past echt helemaal bij mijn rijstijl. De Lamborghini is wel een erg snelle en fijne auto, maar ik ben te lang en daardoor zat ik niet echt comfortabel. De M2 past me als een handschoen en ik ben gedurende seizoen 2021 enorm gegroeid in deze auto. In zowel de VRM BMW M2 Cup als in de Duitse M2 Cup kon ik de tweede helft van het seizoen meestrijden voor de overwinning en ik heb dan ook een race gewonnen. Vandaar dat we besloten hebben om ons dit seizoen helemaal op de BMW M2 te richten.”

Hoewel hij pas 18 jaar oud is staat het leven van Maxime Oosten nu al geheel in het teken van de autosport. “Mijn dagen zijn nu gevuld met intensief sporten om sterker te worden, simracen, testen en lesgeven aan andere rijders. Daarnaast onderhoud ik veel contact met sponsors en relaties in de autosport en met mijn team en de organisaties van beide raceklassen.”

Deelname aan de Duitse BMW M2 Cup, die in actie komt tijdens de drukbezochte DTM evenementen, kwam als eerste tot stand. Deze klasse hanteert een systeem waarin elke coureur at random een auto van de klasse zelf krijgt toegewezen. Er rijden erg veel talentvolle rijders en Oosten verwacht dat hij flinke strijd zal moeten leveren om races te kunnen winnen.

“Aanvankelijk was ons plan om alleen de Duitse BMW M2 Cup te gaan rijden. Ik heb echter de mogelijkheid gekregen om samen met Bas Koeten Racing onder dealer Ekris BMW ook in de BMW M2 CS Racing Cup van V-Max Racing Management deel te nemen. De kalenders van beide klassen hebben geen overlappingen, dus ik kan alle races rijden en dus ook strijden voor de titel. De samenwerking met Bas Koeten was afgelopen jaar erg professioneel en plezierig, dus dat wilde ik graag voortzetten. Ekris is in BMW autosport al een grote naam, met door de jaren heen fantastische resultaten in verschillende raceklassen. Dat ik dit seizoen met Ekris groot op mijn auto mag rondrijden geeft me een extra stimulans om het uiterste uit mezelf en de auto te halen.”    

Seizoen 2022 begon voor Maxime Oosten al erg goed met het behalen van de titel in het Winter Endurance kampioenschap. Samen met Prins Bernhard van Oranje won hij in de fraaie oranje Mercedes AMG GT4 twee van de drie races over vier uur en werd hij eenmaal tweede, wat genoeg was voor de overall titel. “Dat ik nu met het oranje van Ekris op mijn auto ga rijden is vast een goed voorteken voor een succesvol seizoen!”, besluit Oosten met een grote glimlach.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén