Maxime Oosten

Maxime Oosten verplettert concurrentie in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op Hockenheim

Maxime Oosten heeft op de Hockenheimring het 50-jarig jubileum van BMW met een optimaal raceweekend gevierd. Met tweemaal de poleposition en twee klinkende overwinningen scoorde de jonge Friese coureur maximaal, maar echt indrukwekkend was de wijze waarop. In de eerste race passeerde Oosten de finish 23 seconden voor de nummer twee, in de tweede race was de marge met ruim 53 seconden nog overtuigender. De concurrentie was dan ook te neer geslagen, want in zijn huidige vorm lijkt  de Bas Koeten Racing coureur onaantastbaar.

Na zijn eerste zege tijdens de VRM Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort keerde Maxime Oosten nog enigszins teleurgesteld huiswaarts. In de eerste race was hij namelijk ook onderweg naar de zege, maar gooide technische problemen roet in het eten. Een uitvalbeurt en een overwinning betekende daardoor slechts een vijfde plaats in het klassement en dat voelde niet als beloning voor zijn harde werken.

Optimaal voorbereid kwam Maxime Oosten naar de Hockenheimring tijdens het Creventic evenement de 12 uur van Hockenheim, waar de BMW M2 CS Racing Cup Benelux twee races van een uur op het programma had. Speciaal voor dit evenement heeft Oosten zijn wagen voorzien van het speciale logo ter ere van het 50 jarig jubileum van BMW. De vrije trainingen op vrijdag verliepen naar wens en dus begon Oosten laat in de middag vol goede moed aan de kwalificatie.

Het was warm en zonnig en na enkele opwarmrondes ging Oosten er goed voor zitten. Hij reed de ene na de andere ronde in de 1:49 en er was geen enkele andere rijder die onder de 1:50 kon komen. Hij zocht daarom al ruim voor het einde van de kwalificatie de pits op en hoefde niet meer in actie te komen, want de poleposition voor beide races was ruimschoots veiliggesteld.

De eerste ronde in de BMW M2 cup is doorgaans vrij heftig, dus het was zaak om contact te voorkomen. In de eerste race op zaterdagochtend slaagde Oosten daar prima in, hij kon direct een klein gaatje slaan op klassementsleider Lorenzo van Riet en bouwde elke ronde zijn voorsprong uit. Toen het gat al ruim tien seconden was kwam de safetycar echter in de baan vanwege een incident en daarmee was Maxime Oosten zijn zorgvuldig opgebouwde voorsprong weer kwijt. Na de herstart kon hij echter meteen weer een gat slaan en na een uur racen en 30 ronden op de Hockenheimring kwam de bestuurder van de auto met het BMW jubileumlogo met een voorsprong van ruim 23 seconden als winnaar over de finish.

Bij de start van de tweede race op zondagochtend was het nog iets warmer dan op zaterdag. Ook deze start verliep voor Maxime Oosten uitstekend, zijn concurrenten waren opnieuw niet in staat om aan te klampen. Ronde na ronde zagen zijn achtervolgers de BMW M2 met startnummer 54 aan de horizon verdwijnen. Dit keer was er geen safetycarperiode en Oosten reed tijden die één à twee seconden per ronde sneller waren dan die van zijn achtervolgers. Het werd daardoor een zeer eenzame race, waarin de enige auto’s die hij tegenkwam die van rijders waren die hij op een ronde zette. Na 32 ronden kwam Maxime Oosten zo met een voorsprong van 53.521 seconde voor nummer twee Max Veels opnieuw als overtuigende winnaar over de finish.

Na vier van de in totaal twaalf te rijden races gaat Maxime Oosten nu aan de leiding van het klassement in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Zijn optreden op Hockenheim heeft op vriend en vijand diepe indruk gemaakt. Zo ook bij zijn teammanager Bas Koeten: “Maxime is echt zo ongelofelijk goed, hij heeft de auto 100% onder controle en heeft ontzettend hard gewerkt om dit te bereiken. Geweldig dat hij nu de beloning krijgt met deze optimale resultaten.”

Komend weekend staat alweer de volgende uitdaging op de agenda van Maxime Oosten. Opnieuw op Duits grondgebied, met twee races in de Duitse BMW M2 Cup op de Lausitzring. “Ik hoop dat ik dit momentum kan vasthouden komend weekend,” lacht Maxime Oosten. “Maar ik ben vooral benieuwd hoe de verhoudingen in die cup liggen. Met de BMW M2 kan ik nu erg goed overweg, alles zal afhangen van de concurrentie. Ik heb er in elk geval weer erg veel zin in!”

Deelname van Maxime Oosten aan de BMW M2 Cup Benelux wordt mede mogelijk gemaakt door De Beier/Ekris, Dok 23, Groningsepanden, Orlimex, Veno woodflooring en Soldeck.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén