Maxime Oosten

Gretige Maxime Oosten wint ook alles tijdens de Supercar Madness Finaleraces

Ook als de titel al binnen is blijft Maxime Oosten een echte coureur die met niets minder dan de overwinning tevreden is. Met tweemaal poleposition en twee zeges in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux boekte de Fries zijn elfde overwinning op rij en onderstreepte daarmee dat niemand anders dan hij de terechte kampioen is.  

Met de titel al op zak begon Maxime Oosten vrijdag aan zijn laatste BMW M2-races van dit seizoen. Dat nam niet weg dat hij ook nu volop gemotiveerd was om voor een optimaal resultaat te gaan. “TT Circuit Assen is mijn thuiscircuit en ik rijd daar erg graag. Voor een coureur is het eigenlijk niet mogelijk om op halve kracht te racen, dat gaat echt tegen je natuur in. Dus wilde ik ook dit weekend winnen”, lacht de tweevoudig BMW M2-kampioen.

De Bas Koeten Racing-coureur heeft zijn Ekris BMW M2 volledig onder controle, is een meester in bandenmanagement en het was dan ook geen verrassing dat hij voor beide races van een uur de poleposition reed. Daar waar andere coureurs vaak hun snelle rondetijd kwijt waren omdat ze de track limits niet respecteerden waren alle rondetijden van Oosten wel geldig.

In de eerste race op zaterdagmiddag behield Oosten bij de rollende start de leiding en ging als eerste de Haarbocht in. Zijn concurrent Lorenzo van Riet kon het tempo in de beginfase volgen, maar moest daarbij op zijn limiet rijden terwijl de 18-jarige kampioen zich concentreerde op netjes rijden om zijn banden te sparen. Dat betaalde uit, want na negen ronden had Oosten een gaatje geslagen en hij reed vanaf dat moment weg van zijn achtervolgers, om ook deze race met een ruime voorsprong 27 seconden op de nummer twee te winnen.

Bij de start van de tweede race op zondagmorgen wist Willem Meijer bij de start naast Oosten te komen, maar al voor de eerste bocht lag de kampioen alleen op kop. Jayden Post remde extreem laat en kwam in de twee volgende bochten naast Oosten, maar die gaf geen krimp en met een betere exit uit de mooie Assense bochtenserie was de koppositie weer hersteld. Dit keer lukte het niemand om aan te klampen bij de Ekris BMW M2 en Oosten deed wat hij al het hele seizoen doet, foutloze ronden op het scherpst van de snede rijden. Ook deze race schreef Oosten op zijn naam, dit keer met een voorsprong van ruim 35 seconden, waarmee hij zijn elfde zege van het seizoen uit twaalf races boekte.

Stian Boers van Ekris BMW is blij met de samenwerking met Maxime Oosten. “Maxime is net als zijn bijna naamgenoot een zeer gedreven en talentvolle coureur. Frans van Ekris en ik wilden na de rommelige Corona-periode weer iets gaan doen met autosport en toen kwamen we in contact met Maxime en zijn vader Hielke Oosten. We hadden direct een leuke klik, Maxime is jong, fris en gepassioneerd en dat past prima bij Ekris. Daarnaast is hij een erg leuke persoon die ook aan onze gasten goed uitleg kan geven over autosport en met name de BMW M2. Een prima samenwerking dus en een terechte kampioen!”  

Maxime Oosten beseft dat hij dit seizoen optimaal gepresteerd heeft. “Ik wil mijn familie en mijn team Bas Koeten Racing bedanken, het was een geweldig seizoen. Daarnaast natuurlijk mijn sponsoren De Beier/Ekris BMW, Dok 23, Groningsepanden, Orlimex, Veno woodflooring, schoonmaakbedrijf Effektief en Soldeck. De komende tijd zal ik veel les gaan geven. Ook weer erg leuk, want het is geweldig om ook andere rijders vooruit te helpen.”         

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén