Maxime Oosten

Maxime Oosten maakt uitstapje naar Adac GT Masters

Aankomend weekend gaat Maxime Oosten deelnemen aan de ADAC GT Masters op de Red Bull Ring in Spielberg, Oostenrijk. Voor dit eenmalige optreden in de ADAC GT Masters deelt Oosten de BMW M4 GT3 van FK Performance Motorsport met oud DTM kampioen Bruno Spengler.

Maxime Oosten kijkt er enorm naar uit om samen met Bruno Spengler een auto te delen. “Eerder dit jaar heb ik onder begeleiding van Bruno mogen testen in de BMW M4 GT3 op Oschersleben. Bruno en ik hadden een erg goede klik en allebei hoopten we op een mogelijkheid om nog een keer samen te werken. Dat die kans er nu al aan komt is echt heel erg tof. Ik heb heel erg veel zin in het raceweekend en ik hoop dat Bruno en ik een mooi resultaat kunnen behalen in Oostenrijk.”

Door een verandering in de driver line-up was FK Performance op zoek naar een rijdersduo voor de race op de Red Bull Ring. Het ADAG GT Masters is een sterk startveld met fabriekscoureurs en sterke amateurrijders. Fabian Finck van FK Performance is dan ook erg tevreden dat hij een sterke line-up heeft voor het aankomende raceweekend. “We kennen Maxime en Bruno allebei al wat langer. Maxime reed dit jaar voor ons tijdens de 24 uur van de Nürburgring die we natuurlijk wonnen. Daarna hebben we Maxime gekoppeld aan Bruno tijdens eens testdag op Oschersleben en dat is alle betrokkenen erg goed bevallen. Daarom hebben we gevraagd of ze voor ons willen rijden op de Red Bull Ring en gelukkig zeiden ze allebei ja”, aldus Finck.

Finck is benieuwd waar zijn rijdersduo toe in staat is. “Bruno is een erg ervaren rijder en zeer snel. Hij brengt een schat aan ervaring met zich mee en kent als fabriekscoureur het klappen van de zweep. Maxime is jong, snel en enorm leergierig waardoor hij snel dingen oppakt. Voor Maxime is het een mooie kans om te laten zien waar hij nu staat als rijder in dit GT3 veld. Eén ding is zeker, beide rijders zijn gemotiveerd en willen winnen. Aankomend weekend gaan we zien waar dat toe gaat leiden.”

Deelname van Maxime Oosten aan de ADAC GT Masters wordt mede mogelijk gemaakt door Ekris, Veno woodflooring en Effektief.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén