Maxime Oosten

Niet alle dromen zijn bedrog

Het is altijd mijn droom geweest om te racen in de Porsche Mobil 1 Supercup. Een fantastische raceauto, altijd een groot en sterk veld en in het voorprogramma van de Formule 1. Dat ik dat al als 16-jarige mag meemaken is op zich al bijzonder, maar dat ik dan ook nog mijn debuut mag maken op Spa-Francorchamps, misschien wel het mooiste circuit ter wereld, maakt het nog mooier.De sfeer op de paddock is heel apart. Natuurlijk maken alle Corona-maatregelen het wat vreemd, maar zo tussen alle F1-teams was het net alsof ik inderdaad droomde. Er komt van alles op je af, zo kwam ik ook op TV in het voorprogramma van de Ziggo uitzending. Ik werd geïnterviewd door Rob Kamphues en Robert Doornbos, dat ging gelukkig prima en was leuk om te doen.Met de kwalificatie op de 21e startplek was ik redelijk tevreden. Natuurlijk wil je graag verder naar voren komen, maar in dit veld met de beste Porsche-coureurs ter wereld betekenen een paar tienden van een seconde zomaar tien posities. Ik heb in deze auto nog nauwelijks gereden, eigenlijk alleen in de vrije training en die werd al na twee ronden afgevlagd door de heftige regenval. Daardoor was het bijna onmogelijk om er alles uit te halen dat er in zit. Mijn doelstelling was om niet over mijn limiet te gaan en de auto heel te houden en dat is gelukt.Mijn start was prima en ik won meteen enkele posities. Ik kon de auto’s die achter me gestart waren goed afhouden en reed geconcentreerd mijn ronden. Spa is met een lengte van zeven kilometer ontzettend lang en de snelheden die je haalt zijn enorm. Uiteindelijk ben ik als 18e gefinisht en daarmee ben ik voor mijn debuut tevreden.Ik wil Bas Koeten Racing bedanken dat zij me deze unieke kans geboden hebben en mijn ouders dat zij dit voor mij mogelijk hebben gemaakt. Ik kan nu al niet wachten op de volgende race in de Porsche Mobil 1 Supercup. Of en zo ja wanneer dat gaat gebeuren weet ik nog niet, maar ik besef nu dat niet alle dromen bedrog zijn! Komend weekend mag ik weer racen in de Mazda MX-5 Cup, dit keer op mijn thuiscircuit Assen. Die races zijn geweldig spannend en ik ga er alles aan doen om naast de tweede en derde plaats die ik op Circuit Zandvoort behaald heb nu naar de hoogste podiumtrede te rijden.  


Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén