Maxime Oosten

Euforie en teleurstelling op TT Circuit Assen

Groter kon het contrast tussen de twee racedagen van Jack’s Racing Day op mijn thuiscircuit niet zijn. Op zaterdag een geweldige race met een tweede podiumplek als resultaat, maar in de tweede race werd ik er al in de eerste bocht vanaf gereden, met weer een flinke schade aan mijn BMW M2 en uitvalbeurt als gevolg.

Net voor de kwalificatie op vrijdagmiddag begon regende het flink boven TT Circuit Assen. Voordat we aan de beurt waren reden de superkarts en dus was de baan nog niet droog gereden. Ik besloot toch op slicks te gaan rijden en na enkele ronden aftasten en temperatuur in de banden krijgen ging ik er voor. Dat ging uitstekend, ik kwalificeerde me als derde voor de eerste race en zelfs als tweede voor de race op zondag.

De race op zaterdagmiddag verliep voor mij eindelijk een keer zoals het hoort. De baan begon nat en ik besloot weer voor slicks te gaan. Ik had de hele race mooie strijd en voelde me als een vis in het water. We reden samen met de Supercar Challenge en dus waren er meer dan 40 auto’s op de baan. Ik kon mijn positie vasthouden en kwam als derde over de finish. Colin Caresani kwam als eerste over de finish, maar had te vaak de track limits overschreden en werd daardoor bestraft. Daarom werd ik toch als tweede geklasseerd en mocht ik op het podium de trofee voor de tweede positie in ontvangst nemen.

De race op zondag werd gereden onder droge omstandigheden. Ik startte als tweede aan de buitenzijde en ging de eerste bocht aan de leiding in. Ik hield expres voldoende ruimte op de rijder naast me, maar aan de binnenzijde was er een rijder die veel te laat remde. Hij raakte de auto die naast me reed vol en vervolgens werd ik ook in de rondte getikt. Ik was stuurloos en werd nogmaals geraakt, waardoor de hele voorkant van mijn auto opnieuw vernield was.

Ik kon nog naar de pits komen, maar mijn race was voorbij, weer buiten mijn schuld een uitvalbeurt en enorme kosten. Wat een contrast met de dag ervoor!

De volgende races zijn weer in de Lamborghini Super Trofeo op de Nürburgring in het weekend van 4 en 5 september.

Groet,
Maxime  

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén