Maxime Oosten

Derde na zwaar gevecht op de Nürburgring

Wat jammer dat onze races op de Nürburgring samenvielen met de Dutch Grand Prix! Ik had dat oranjefeest graag meegemaakt, maar zelf racen is zo fantastisch dat ik het er graag voor over had om niet op Zandvoort te zijn.

Tijdens de kwalificatie reed ik de vijfde tijd voor de tweede race. Milan was derde in de eerste race dus het zag er voor ons goed uit. Ik had hier al eens gereden in de Duitse BMW M2 Cup, dus ik was er echt klaar voor om hier goed te presteren.

Milan reed erg sterk in de eerste stint, hij liep samen met de twee koplopers weg van de rest en kwam ook als derde binnen tijdens de pitstop. De banden waren inmiddels wel vrij slecht, dus ik moest hard aan het werk om mijn positie te verdedigen. Zo’n tien minuten voor de finish zat Leonardo Pulcini, de leider in het klassement, al op mijn bumper en ik moest alles uit de Lamborghini halen om hem voor te blijven. Hij probeerde het links, dan weer rechts, maar ik wist hem achter me te houden en zo werden we de eerste race derde.

De tweede race op zondag ging ik als vijfde van start. Ik kwam meteen in het gedrang en moest uitwijken om een crash te voorkomen. Dat kostte me wel de nodige posities, ik viel terug naar de negende plek, maar ik kon in elk geval verder. De laatste races is het me te vaak overkomen dat ik geraakt werd, dus ik koos nu eieren voor mijn geld. Ik bracht de auto ook op de negende plek naar de pitstop en had mijn banden gespaard, zodat Milan kon proberen naar voren te komen. Dat lukte, hij reed ook nu erg sterk en kwam als vijfde binnen.

Daarmee hebben we nu tijdens vier van de vijf raceweekenden op het podium gestaan. Als rookies mogen we daar best trots op zijn!

Groet,
Maxime

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén