Maxime Oosten

MAXIME OOSTEN SAMEN MET FK PERFORMANCE NAAR ADAC GT MASTERS.

Maxime Oosten gaat in 2024 deelnemen aan de ADAC GT Masters. Dit doet hij in een BMW M4 GT3 die wordt ingezet door het Duitse FK Performance Motorsport. Oosten deelt de BMW met teamgenoot Leon Köhler. Net als in 2022 en 2023 kan de jonge Fries rekenen op de steun van BMW en MINI dealer Ekris.

Oosten kijkt uit naar de start van het nieuwe seizoen. “Ik kan niet wachten tot het GT Masters seizoen gaat beginnen. Ik heb super veel zin om in de M4 GT3 te stappen en op jacht te gaan naar mooie resultaten. Ten opzichte van vorig jaar is het GT Masters startveld gegroeid, dus er ligt een mooi uitdaging voor Leon en mij om te laten zien hoe snel we zijn. Daarnaast ben ik enorm blij dat ik voor het derde jaar op rij mag rekenen op de steun van Ekris.”

Frans van Ekris is enthousiast over de voortzetting van de samenwerking met Maxime Oosten. “In 2023 heeft Maxime bewezen uitzonderlijk snel te zijn. Zelfs binnen het competitieve ADAC GT4-veld wist hij een positieve indruk achter te laten, waarbij hij vaak de snelste BMW-coureur was. Dit jaar maakt hij de overstap naar een hogere klasse, en wij kijken vol verwachting uit naar de prestaties die Maxime zal leveren in de ADAC GT Masters.”

Fabian Finck van FK Performance is blij dat Maxime Oosten dit jaar voor zijn team uitkomt. “Na het succes van vorig jaar in Oostenrijk zijn we erg blij dat we Maxime dit jaar aan boord hebben in ons team. Het hele team van FK Performance kijkt uit naar komend seizoen en we kunnen niet wachten om met Maxime en zijn teamgenoot Leon te strijden voor de podiumplaatsen.”

De BMW M4 GT3 van FK Performance Motorsport is geen onbekende auto voor Oosten. Vorig jaar deelde hij de M4 GT3 al eens met Bruno Spengler tijdens het ADAC GT Masters weekend op de Red Bull Ring, waarbij het duo de eerste race winnend afsloot.

Teamgenoot van Maxime Oosten dit seizoen is Leon Köhler. Köhler is een 24-jarige Duitser die de afgelopen jaren onder meer in de Porsche Super Cup, Porsche Carrera Cup Germany en in het DTM reed. In 2020 wist Köhler de titel in de Porsche Sprint Challenge Middle East te winnen.

Deelname van Maxime Oosten aan de ADAC GT Masters wordt mede mogelijk gemaakt door Ekris, Veno woodflooring, Effektief, Soldeck poolcovers en rowood.

Verder Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén