Maxime Oosten

BACK TO BACK ZEGES 24 UUR NÜRBURGRING

Maxime Oosten heeft voor het tweede jaar op rij de klasse zege behaald tijdens de 24 uur van de Nürburgring. Samen met teamgenoten Nick Hancke, Lorenz Stegmann en Nick Wüstenhagen kwam Oosten als eerste over de finishlijn in de SP10 klasse. De #188 BMW M4 GT4 van FK Performance eindigde als eerste met 3,5 seconden voorsprong op de concurrentie.

Zaterdagmiddag 16:00 uur gaan de lichten op groen voor de start van de 24-uursrace. Vooraf is er veel twijfel over welke banden er gekozen moeten worden. Met slicks of toch op regenbanden vertrekken op een vochtige baan? Vanaf P8 neemt Oosten de start voor zijn rekening en samen met het team besluit hij van start te gaan op de droogweerbanden.

Een verkeerde keuze zo blijkt tijdens de opwarmronde. “We vertrokken op slicks, maar dat was niet de juiste keuze dus ik ben bij de start direct naar binnen gereden om regenbanden te halen. Hierdoor vielen we verder terug in het deelnemersveld waardoor ik gedurende mijn dubbele stint veel plaatsen goed moest maken. In mijn eerste uren ben ik van  P82 algemeen naar P41 algemeen gereden en van P8 opgeklommen naar P3 in onze klasse. Een lekker begin.”

Het goede begin wordt doorgezet naar het verdere verloop van de zaterdag. De #188 BMW heeft zich inmiddels terug geknokt op het podium. Als zaterdagavond om 23.30 uur de race wordt stilgelegd door de mist die op het circuit hangt, rijden Oosten en zijn teamgenoten aan de leiding in de SP10 klasse. “Helaas kwam door de rode vlag mijn nachtstint te vervallen en moesten we tot zondagochtend wachten op meer informatie.” Na uren wachten wordt er zondag rond het middaguur besloten om de rijders om 13.30 uur weer naar buiten te sturen. Achter de safety car worden er vijf verkenningsronden gereden.

Na ruim één uur achter de safety car volgt het verlossende woord vanuit de organisatie. De omstandigheden laten het niet toe om de race weer op gang te krijgen en zodoende wordt de wedstrijd om 15.00 uur afgevlagd.

Voor Oosten betekent het een back to back zege tijdens de 24 uur van de Nürburgring. “Ik ben natuurlijk superblij dat ik voor het tweede jaar op rij deze prachtige race mag winnen, maar het voelt wel een beetje gek omdat we niet de volledige 24 uur hebben geracet. Neemt niet weg dat we een mooie race hebben gereden en ons naar voren hebben geknokt. Winst is winst en dat is wat telt. Samen met het team en mijn teamgenoten hebben we het toch maar weer mooi geflikt.”

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Maxime Oosten

Thema door Anders Norén